Wat is MDM voor iPhone?

Een Mobile Device Management (MDM) oplossing is een soort software die bedrijven kunnen gebruiken om de iPhones van hun medewerkers op afstand te beheren en te beveiligen. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat alleen bevoegde medewerkers toegang hebben tot bepaalde bedrijfsgegevens en kunnen ze ervoor zorgen dat de gegevens van het bedrijf veilig zijn.

Er zijn een aantal redenen waarom een bedrijf zou kiezen om hun iPhones via een MDM-oplossing te beheren:

  1. Beveiliging: Een MDM-oplossing biedt een extra laag beveiliging voor de iPhones van een bedrijf. Dit betekent dat alleen bevoegde medewerkers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en dat de gegevens van het bedrijf veilig zijn.

  2. Productiviteit: Door iPhones te beheren via een MDM-oplossing kunnen bedrijven ervoor zorgen dat medewerkers alleen toegang hebben tot apps en functies die relevant zijn voor hun werk. Dit kan de productiviteit van medewerkers verhogen omdat ze niet afgeleid worden door onnodige apps of functies.

  3. Gemak: Een MDM-oplossing maakt het gemakkelijk voor een bedrijf om iPhones op afstand te beheren en te beveiligen. Dit betekent dat het bedrijf niet fysiek aanwezig hoeft te zijn bij de iPhone van een medewerker om bepaalde instellingen aan te passen of om toegang te krijgen tot bepaalde gegevens.

  4. Kostenbesparing: Door iPhones te beheren via een MDM-oplossing kunnen bedrijven geld besparen omdat ze minder tijd hoeven te besteden aan het fysiek beheren van de telefoons van medewerkers.

Samenvattend biedt het beheren van iPhones via een MDM-oplossing bedrijven extra beveiliging, kan het de productiviteit van medewerkers verhogen, het is gemakkelijk en het kan leiden tot kostenbesparing.

Meer weten? Neem contact op voor een gesprek over MDM en of dit geschikt is voor uw organisatie.

Next
Next

iPhone als businesstool